Vierkampencompetitie ESV 2019/2020

Informatie Vierkampencompetitie

De Vierkampencompetitie wordt gespeeld op 10 donderdagavonden naast de Rapidcompetitie.

De deelnemers worden per avond door de wedstrijdleider in groepen van vier spelers ingedeeld. Indien het aantal deelnemers geen viervoud is, dan wordt zo nodig één groep van drie, vijf of zes spelers gevormd.
Elke groep speelt drie ronden met het speeltempo van 25 minuten + 5 seconden per zet volgens de Fisher rapid methode

Deelnemers kunnen zich aanmelden aan de zaal tot 19:55 uur.
Stoppen tijdens een vierkamp is zeer onwenselijk.
De puntentelling voor de ranglijst gebeurt per avond op basis van drie gespeelde partijen, het niet hebben van een tegenstander (wegens een oneven aantal deelnemers in de groep) telt als 1 punt.

Voor niet-leden kost het € 3,00 per avond, gepast te voldoen op de avond zelf. Voor € 20,00 kan een abonnement gekocht worden dat recht geeft op deelname aan alle 10 de avonden in het lopende seizoen.

Als er in de week van de vierkampenavond in een ESV team in een externe wedstrijd gespeeld wordt en er wordt die week niet in de vierkampen (of rapid) competitie deelgenomen, dan wordt voor de vierkampen competitie 1,5 punt voor die avond toegekend als de betrokken speler tenminste een keer deelneemt aan de vierkampen competitie. Deelname aan de rapid competitie levert geen compensatie punten op.

Van de tien avonden wordt één eindranglijst opgemaakt, waarvoor de 8 beste resultaten mee tellen.
Bij gelijk eindigen voor het kampioenschap in het eindklassement is er een gedeeld kampioenschap, ook de overige gelijke scores zijn een gedeelde plek.

De speelavonden zijn:
Donderdag 26 september 2019
Donderdag 31 oktober 2019
Donderdag 21 november 2019
Donderdag 19 december 2019
Donderdag 23 januari 2020
Donderdag 20 februari 2020
Donderdag 19 maart 2020
Donderdag 9 april 2020
Donderdag 20 april 2020
Donderdag 28 mei 2020

Speellocatie: